jolinda2000.punt.nl
Laatste artikelen
De afgelopen tijd ben ik meer bezig geweest met het strandhuisje dan met het boerenerf. Nu met dit mooie warme weer trekt me dat meer, al gaan wij in de zomer weinig naar het strand. (in de winter veel vaker). Voor de vakantie was ik met het aanrechtje begonnen, maar dit was niet naar mijn zin, ook omdat ik de scharniertjes maar niet netjes krijg.
Uiteindelijk heb ik besloten om ze dan maar helemaal weg te laten, kan ik me er ook niet aan storen! Maar ik blijf het proberen.
Eigenlijk wilde ik een roomdivider maken, daar ook aan begonnen, maar die bleek veel te groot, dus toen maar dit kleine witte kastje gemaakt. Dit staat veel mooier; nu heb ik zelfs nog ruimte voor een klein eettafeltje met twee stoeltjes. (moet ik nog maken).
En toen vond ik dat er nog wel een bijzettafeltje bij moest om je koffiekopje of een glas op te zetten, dus dat ook maar gelijk gedaan. Maar in het wit vond ik het saai, en ik vind een mozaiektafeltje zo leuk, dus heb ik me lekker kunnen uitleven!
 
 
 
Nu is het tafeltje nog niet goed te zien, maar op de overzichtsfoto wel.
 
Lees meer...
Op verzoek van Thea een duidelijkere foto van de mandjes. De lange smalle was de eerste die ik gemaakt heb, kun je goed zien. Voor de andere vier heb ik eerst een matje gemaakt, en daaruit de mandjes geknipt.
Voor de emaille kannen heb ik een patroontje gevonden op internet, was nog even goed zoeken. Helaas stonden er geen maten bij, dus dit maar zelf omgerekend.
Lees meer...
Voor onze vakantie in Zuid-Limburg had ik een bezoekje gepland aan Bibian's in Venlo.
Dit was vanaf de camping in Walem (bij Valkenburg), ongeveer een uurtje rijden. Vond ik net te doen.
Wat is er veel te zien in haar winkel!
Ook voor mijn man en zoon was dit een leuk bezoekje, want achterin de winkel ligt een supergrote racebaan, voor grote en kleine mannen. Helaas voor hen reed er geen raceauto rond!
Ik heb wat kleurtjes emailleverf gekocht, een profiellatje, altijd handig om op voorraad te hebben, een plasic buis die ik kan spuiten met de grondverfspray, zodat die metaalkleurig wordt. (voor de koeienstal). 
En het meest handig van alles: het hakmes! Hier kun je heel makkelijk houtjes, dunne latjes en karton mee doorsnijden zonder dat je nog hoeft te schuren! Natuurlijk heb ik dit gelijk geprobeerd, en het werkt! die zal ik vaak gebruiken.
Lees meer...
De afgelopen twee weken waren wij op vakantie met de caravan in Limburg. Ondanks de vele regen en wind hebben we ons wel vermaakt!
Mijn zoon speelde veel met zijn campingvriendjes in het hooi, en op de boerderij; mijn man ging regelmatig wandelen, en ik zat in de voortent te knutselen.  Vooral met de bezempjes en de mandjes ben ik een tijd bezig geweest. Voor de mandjes heb ik eerst de stroken papier gevlochten zodat ik een matje had van 8x8 cm, en daarna alles op maat geknipt.
De emaille kannen had ik van tevoren niet in mijn hoofd zitten, maar doordat ik tijdens deze vakantie emailleverf kocht, had ik ineens het idee om die te gaan maken.

De regenton moet ik nog verder afwerken, het hondje krijgt nog een neus en ogen, de grijze emmers worden wastobbes, daar ga ik dus ook nog mee aan de slag.
Nog genoeg te doen, dus!
Lees meer...
Afgelopen zaterdag bleek het rommelmarkt in het winkelcentum te zijn. En natuurlijk kon ik het niet laten om even rond te snuffelen!
Zo kwam ik twee boekjes met verschillende borduursteken erin tegen, altijd handig!
Ook kom ik regelmatig op rommelmarkten blauwe tegeltjes met een afbeelding van vroeger tegen en hoe meer ik er daarvan zie, hoe leuker ik ze vind.Waar die kabouters van zijn, weet ik niet, misschien een spaaractie van een supermarkt? geen idee, maar ook die zijn erg leuk.
De koe is eigenlijk te klein voor het boerenerf, maar kon m toch niet laten liggen. In de twee linkerboekjes staan wandel-en fietsroutes; ik heb al een leuke wandelroute gezien voor straks op vakantie!
Lees meer...
Ik ben de laatste paar weken, naast alle junidruktes (verjaardagen, laatste paar weken op de school van mijn zoon, zieken op het werk), bezig geweest om het hondenhok te pimpen. De kleur was niet naar mijn zin; ik vond het dak te fel en bovendien had ik een voorbeeld van Thea (Thea65) gezien. Ik vind m nu veel leuker zo!
Ook de katjes heb ik voorzien van een kleurtje, ze hebben nu roze snoetjes en oortjes. (ook een tip van Thea, had daar zelf nooit bij stilgestaan!
Verder een regenton gemaakt van koffieroerhoutjes, met bijpassend deksel. De regenpijp komt nog, die wil ik pas maken als het dak erop ligt, omdat ik nog geen beeld heb hoe dat eruit komt te zien.
En toen vond ik dat er naast de stoel van de boer nog wel een sanseveria kon komen, lekker ouderwetse plant vind ik dat!

Ze zijn schattig, he?
 
 
En nu ga ik verder met de schuur, daar ga ik een koeienstal in maken!
Lees meer...
Deze maand wilde ik graag weer meedoen met de knutsel van de maand. Vorige maand lukte me niet, kon niet goed met de opdracht uit de voeten; had te weinig inspiratie. Ik kwam niet verder dan een popje en bleef daarin hangen, helaas.
 
Deze maand waren de materialen: hout, touw of wol en daarnaast mag je nog 1 of 2 andere materialen gebruiken.
Ik heb gekozen voor wol, hout (cocktailprikker) en twee kralen.
 
Ik heb vandaag een gordijntje gehaakt. Ben vrijdag begonnen met het patroontje uit de
P en M nr 119, maar uiteindelijk is het een zelfverzonnen patroontje geworden. Dat vond ik makkelijker, haha.
Ik wil het originele patroontje nog wel een keer gaan proberen, wordt waarschijnlijk een vakantiewerkje, voor de stille uurtjes, haha.
 
Jammer alleen van de hobbel, rechts, maar een foto onthult alles! In het echt zie je dit veel minder goed.
 
Lees meer...
Nadat het keukenkastje klaar was, moesten er natuurlijk genoeg kopjes, borden en schalen in komen.
Omdat ik weinig voorraad heb, en het eigenlijk leuker vind om alles zelf te maken, ben ik met klei aan de slag gegaan. Ik kwam er al snel achter dat dat nog niet zo makkelijk
 
is!
Het bordje van de eerste poging was te groot, de tweede was niet mooi rond, daarom heb ik mijn lippenbalsem maar gesloopt (dopje eraf gehaald), en toen werden ze wel beter van vorm. Zoals jullie zien heb ik de klei op de palm van mijn hand bol gemaakt.
 
Ik ben hiermee begonnen tijdens het Hemelvaartsweekend samen met Thea en haar gezin. Van Thea kreeg ik de tip om een dun laagje klei te gebruiken, had zelf de neiging om te veel klei te gebruiken, en de lelijke randjes weg te werken met water. (heb DAS klei gebruikt).
Eenmaal thuis wilde ik toch ook mokken en schalen hebben, dus toen maar eens in de doos met afvalmaterialen gedoken op zoek naar kleine dopjes.
Ik vond dus ook heel veel insulinedopjes, en die heb ik in onderdelen gesneden. Het bovenste gedeelte heb ik voor de mokken gebruikt, en het onderste voor de schalen. 
Tot slot een verfje en klaar!
Toen nog een fornuis gemaakt, tenslotte moet de boer ook goed eten, na al dat harde werken op het land.
De hond zit al op hem te wachten, mis alleen de krant en de pantoffels nog, haha. Maar gelukkig voor hem is het suddervlees lekker mals; heeft uren op het fornuis gestaan en zijn de aardappelen en sperziebonen uit eigen tuin bijna gaar.
Lees meer...
Nadat ik de vloer en de muren had gedaan, heb ik het keukenkastje uit de P en M gemaakt. Ik heb hout gebruikt van sigarenkistjes. Nu moet ik het kastje nog wel verder gaan vullen, wil deze week proberen bordjes en kopjes te maken van klei.
 
Van mijn collega kreeg ik een grote plastic tas vol toen we te praten kwamen over de hobby.. Dus alle kistjes uit elkaar gehaald en in een krat gedaan. Voorlopig heb ik genoeg hout! 
Ook nog een rokersstoeltje gemaakt. Ik heb de maten iets aangepast, omdat ik die graag in het hoekje wil hebben, en de bewoners anders niet meer naar binnen kunnen.

De kat heeft al een heerlijk plekje gevonden om te slapen!
Ook de hond heeft inmiddels een mooi hok gekregen. (gemaakt van karton).
 
 
 
Lees meer...
Inmiddels ligt de vloer erin en zijn de muren ook klaar. De vloer heb ik gemaakt van afval wat in de bouw gebruikt wordt. Het zijn stukjes die ze tussen ruiten doen wanneer ze worden vervoerd. De ene kant is van vilt, de andere kant van kurk.
Ik kreeg ze van mijn jongste broer; hij heeft een bakje op het aanrecht staan waar hij dingetjes voor mij in verzamelt. Bedankt, ik ben er heel blij mee!
 
Ik heb alles op maat geknipt, het vilt voorzien van twee lagen verf en een laag vernis. Daarna vastgeplakt en vervolgens voor het eerst in mijn leven gevoegd.
Op de muren heb ik een laagje cement gesmeerd, en daarna met witte verf geschilderd.
De lambrizering heb ik van tongspatels gemaakt. De plint aan de onderkant maakt het helemaal af vind ik zelf.
Ik heb alle muren nog los staan, maar zag wel dat ik in het hoekje nog een randje
moet bijwerken.
 
.
 
Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl